FORGOT YOUR DETAILS?

Nie trzeba być sommelierem, aby zdawać sobie sprawę, że gdy decydujemy się na dodanie alkoholu do posiłku, najlepiej sięgnąć po odpowiedni trunek. Nie chodzi przy tym o sztuczne trzymanie się reguł, a o podkreślenie smaku dania i wydobycie wszystkich jego walorów. Nie każdy jednak wie, jak dobrać wino do potrawy oraz czym się przy tym
Kto w jesienne lub zimowe wieczory nie marzy o błogim relaksie pod kocem na fotelu, rozkoszując się wyrazistym smakiem grzanego wina? Obecnie jednak wiele osób rezygnuje z picia napojów wysokoprocentowych z rozmaitych powodów, zdrowotnych lub ideologicznych. Dobrym rozwiązaniem w tej sytuacji okaże się grzane wino bez alkoholowe, które mogą spożywać również kobiety w ciąży. Taki

Alkohol a odchudzanie i treningi

Nie stanowi tajemnicy fakt, że alkohol jest trunkiem, który bardzo często pojawia się przy okazji różnych imprez czy weekendowych wyjść ze znajomymi. Mimo że spożywany sporadycznie i w niewielkich ilościach nie wykazuje szkodliwego działania, to w nadmiarze ma fatalny wpływ na zdrowie. Spowolnienie metabolizmu, odwodnienie, zaburzenia świadomości to tylko niektóre skutki uboczne picia napojów wysokoprocentowych.
Kultura picia eleganckich trunków, takich jak wytrawne czy musujące wino do obiadu, oraz spokojnego, niespiesznego celebrowania każdej wspólnie spędzanej chwili, coraz chętniej goszczą w polskich domach. Jak wiadomo, nieletni nie powinni pić alkoholu pod żadną postacią, ale wydaje się, że nic nie stoi na przeszkodzie, żeby okazjonalnie pozwolić im na bezalkoholowe wina czy szampany dla
TOP